Enerji ithalatı faturası martta arttı

Mart Ayında Türkiye İthalatı Yüzde 2,2 Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mart ayında Türkiye’nin toplam ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artarak 30 milyar 610 milyon 139 bin dolar olarak gerçekleşti.

Toplam ithalatın 5 milyar 864 milyon 68 bin dolarlık kısmı enerji ithalatından kaynaklandı. Bu kalemi ise “mineral yakıtlar, mineral yağlar, bitümenli maddeler, mineral mumlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler” oluşturdu.

Bir önceki yılın mart ayında enerji ithalatı 5 milyar 511 milyon 248 bin dolar seviyesindeydi. Bu da önceki yıla kıyasla yüzde 6,4’lük bir artışı gösteriyor. Ham petrol ithalatı ise yüzde 6,6 azalışla 2 milyon 504 bin 129 tona geriledi.

Related Posts

Karahan’dan ‘zarar’ açıklaması: Zarar eden tek Merkez Bankası biz değiliz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Genel Kurulu’nda Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu üyeleri seçildi. Toplantıda konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası’nın amacının kâr olmadığını vurgularken, “Zarar eden tek Merkez Bankası biz değiliz. Önemli olan fiyat istikrarıdır” dedi.

ABD’de mal ticareti açığı martta arttı

ABD’de mal ticareti açığı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6 artarak 162 milyar dolara yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

DİSK-AR raporu: Geniş tanımlı işsizlik oranı rekor seviyelerde!

DİSK-AR’ın TÜİK verilerinden yararlanarak yaptığı hesaplamalar, gerçek işsiz sayısının 12 milyona dayandığını ortaya koydu.

Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Hasar tespit süreçlerinde eksper zorunluluğu getirildi. Araç işlemleri artık dijital olarak takip edilecek.

Borsa haftaya yükselişle başladı – 28 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, S&P’nin kredi notu teyidi ve güçlü bankacılık-holding performansının da etkisiyle haftaya yüzde 0,26 artışla 9.457,25 puandan giriş yaptı.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir